1st

A folyamat elindítója egy üzenetváltás volt:

- Honnan dolgozol mostanában?
- Leginkább itthonról.
- És mennyire hatékonyan?
- Egyre kevésbé, jó ideje mintha elvesztettem volna a motivációm, egyszerűen nem inspirál a változatlan környezet.
- Kávézókkal próbálkoztál már?
- Igen, pár alkalommal működött is, de ritka a megfelelő infrastruktúra, zavar a füst és hosszútávon nem olcsó, bár még mindig jobb, mintha egy irodát bérelnék állandó jelleggel.
- Ha érdekel, van egy új alternatíva: coworking a neve…


Másnap találkoztunk, ő mesélt, én kérdeztem és nem sokkal később azon vettük észre magunkat, hogy szeretnénk másokkal, veletek is megismertetni a coworking szó, idehaza még kevéssé elterjedt jelentését. Definiálni a hozzá kapcsolódó alapfogalmakat, beszámolni a keletkezésről és a múltról, közvetíteni a mindenkori jelent és reményeink szerint közös erővel, veletek együtt formálni a jövőt.

A szót kétféleképpen írhatjuk:

Coworking | Közösségi munkatér, mely egyedi módon kombinálja az otthon, a kávézó és az iroda előnyeit, új lehetőségeket kínál a nem helyhez kötött, szellemi munkát végző szabadúszók, távmunkában foglalkoztatottak és vállalkozók számára.

Co-working | Maga a munkafolyamat, mely a közösségi térben zajlik, ahol elsődlegesen mindenki a saját munkájával van elfoglalva, másodlagosan pedig közös projektekkel.

Amellett, hogy célunk a coworking rendszer átfogó bemutatása, kiemelten fontosnak tartjuk észrevételeiteket és felvetéseiteket, illetve kérdéseiteket. Szeretnénk - amennyiben méltónak találtok rá - a magyar coworking közösség kiindulópontjává válni és idővel létrehozni egy, majd több coworking munkateret. Addig is hosszú az út, sok a tennivaló, ezért is számítunk aktív részvételre a téma iránt érdeklődőktől.

Kellemes olvasást, töprengést és szép napot!

(A publikált tartalmak kivételével egyelőre minden béta állapotban van, de ezen igyekszünk időnk és energiánk függvényében mihamarabb változtatni.)

 

Címkék: közösség munka coworking 

A bejegyzés trackback címe:

https://coworking.blog.hu/api/trackback/id/tr21039020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.