Múlt

A coworking fogalma az USA-ból származik, ahol a távmunka már múlttal és elismeréssel rendelkezik, emellett folytonos, kreatív átalakuláson megy keresztül.

Az internet fejlődésének és az egyszemélyes startup-ok sikerének köszönhetően, egyre többen kezdtek el otthon dolgozni, hisz a tevékenységükhöz minden eszköz adott volt a környezetükben.

Idővel ezek az emberek rájöttek, hogy az otthoni munka pozitívumai mellett, negatívumokkal is számolni kell. Ugyan "kötetlen" a munkaidő, de az élettér elkülönülésének- és a társasági létnek a hiánya, az esetek nagy részében csökkenti a munkavégzés hatékonyságát, emellett szociális gondokhoz vezet.

Ebből a felismerésből, megoldásként a kialakult problémákra, két irányzat alakult ki: a neonomád és a jelly életforma. A neonomádok elkezdtek kávézókba járni, ott adott volt a társaság és az internet, vagyis minden, ami szükséges lehet. A jelly-k máshonnan közelítettek a megoldáshoz, továbbra is otthon dolgoztak, de másokat is meghívtak az lakásukba, így szintén adott volt a hely, a társaság és az internet.

E két irányzat bizonyos mértékű összefonódása hozta létre, a coworking fogalmát.

 

Címkék: neonomád jelly 

A bejegyzés trackback címe:

https://coworking.blog.hu/api/trackback/id/tr151039041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.26. 15:20:26

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a